Zoeken

Marhaba 2023: recordaantal wereld-Marokkanen tussen Algeciras en Sebta

3 juli 2023 - 12:30 - Marokkanen in het buitenland

©

De stroom van Marokkanen uit Europa die via Algeciras naar Marokko reizen in het kader van de Marhaba-operatie, is aanzienlijk gestegen ten opzichte van vorig jaar, met bijna 70.000 passagiers in slechts twee weken.

Sinds 15 juni, de startdatum van de Marhaba-operatie, hebben 66.289 Marokkanen die in het buitenland wonen en 14.878 voertuigen, de boot genomen vanuit Algeciras naar Ceuta in 343 rotaties, een stijging van bijna 50% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, volgens El Pueblo de Ceuta. De Spaanse Civiele Bescherming bevestigde deze toestroom van wereld-Marokkanen op de verbinding Algeciras-Ceuta, die de op een na meest gebruikte route blijft na Algeciras-Tanger Med.

Lees ook: Marhaba 2023: grote comeback Marokkaanse diaspora

De Marhaba-operatie stelt Marokkanen in Europa in staat om gemakkelijker naar Marokko te reizen om er de zomervakantie door te brengen. Het is de grootste transit van reizigers tussen Europa en Afrika en versterkt de economische en toeristische banden tussen Spanje en Marokko. De autoriteiten van beide landen werken samen om de vlotte werking en veiligheid van de operatie te waarborgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team