Zoeken

Bouw Navantia-patrouilleschip voor Marokko vordert

8 januari 2023 - 08:00 - Wereld

©

De planning en de bouw van een Navantia-patrouilleschip voor Marokko vorderen gestaag. De Spaanse regering hecht er groot belang aan dat het schip zo spoedig mogelijk aan het koninkrijk wordt geleverd.

In antwoord op een vraag van Vox over de status van het project, stelt de Spaanse regering dat "het contract voor de aankoop van een patrouilleschip door de Koninklijke Marokkaanse Marine bij Navantia S.A. nog steeds actueel is" en dat "de procedure voor de aankoop van de belangrijkste uitrusting van het schip reeds is begonnen". Navantia werkt hard om het schip klaar te krijgen. Het is een Avante 1800 van de laatste generatie, uitgerust met geavanceerde systemen.

Lees ook: Spaanse partij eist start bouw Marokkaans patrouilleschip

Om de bouw van het patrouilleschip te financieren heeft Marokko een lening van 95 miljoen euro gekregen van de Spaanse bank Santander, meldt Vozpopuli. Aangezien het laatste contract voor de verkoop van militaire vaartuigen aan de Koninklijke Marokkaanse Marine dateert van 1982, wil Spanje de patrouilleboot zo snel mogelijk aan Marokko leveren. Spanje had destijds een aantal patrouilleboten en een korvet aan Rabat geleverd.

Lees ook: Marokko leent 95 miljoen euro voor bouw Navantia-patrouilleboot

De patrouilleboot Avante 1800 die momenteel wordt gebouwd is 89 meter lang, 13,3 meter breed en biedt plaats aan een gemiddelde bemanning van 46 personen, meldt scheepsbouwer Navantia. Het vaartuig zal worden uitgerust met een 76-millimeter kanon, een raketlanceersysteem, geavanceerde sensoren, radars, elektronische afweermiddelen en een brug voor een helikopter.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team