Zoeken

Italië weigert nationaliteit aan vader van Marokkaanse Syriëgangster

5 maart 2023 - 16:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Italië heeft het staatsburgerschap geweigerd aan Redouane Rehaily, een Marokkaanse burger die in het Europees land woont. De autoriteiten rechtvaardigen hun beslissing door de familiebanden van Rehaily met Meriem, zijn dochter, die zich in 2015 bij Daesh in Syrië heeft aangesloten en veroordeeld is voor terrorisme.

Het besluit van het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken werd bevestigd door de regionale administratieve rechtbank van Latium, die de weigering motiveerde door te stellen dat "niet kan worden uitgesloten dat er een gevaar bestaat voor de veiligheid van de Republiek".

Lees ook: Mustapha krijgt Italiaanse nationaliteit na redden arts

Redouane Rehaily verblijft al jaren in Italië en heeft sinds 2012 een permanente verblijfsvergunning. Hij is een gezinsman, bezit een huis en werkt als arbeider. "Ik heb niets verkeerds gedaan. Ik heb altijd samengewerkt met de carabinieri, ik ben een goed persoon en een eerlijke werker. Dit is echt onrechtvaardig," verklaarde hij in een interview met lokale kranten.

Lees ook: Spaanse hof vernietigt besluit om nationaliteit te ontzeggen aan zieke Marokkaan

De Italiaanse nationaliteitsaanvraag van Redouane Rehaily dateert uit 2017 en werd voor het eerst geweigerd op 15 februari 2022. Deze zaak roept vragen op over de criteria die worden gebruikt om het Italiaanse staatsburgerschap toe te kennen, evenals over de gevolgen voor familieleden van mensen die betrokken zijn bij terroristische activiteiten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team