Zoeken

Marokko zou Israëlische steun hebben gekregen voor strijd tegen Polisario

2 februari 2021 - 17:00 - Wereld

©

Volgens de Israëlische krant Haaretz heeft Israël in het geheim Marokko ondersteund in de strijd tegen het Polisario-front. Zo zouden de Israëli’s teams van adviseurs en militaire experts naar Marokko hebben gestuurd.

"Israëlische adviseurs en experts hebben hun Marokkaanse tegenhangers de tactieken en plannen geleerd om het Polisario-front te bestrijden", meldt het Israëlische dagblad Haaretz. Ook haalt de krant de "historische samenwerking" tussen Koning Hassan II en de Israëlische geheime diensten aan. Het zou gaan om een partnerschap "in ruil voor strategische diensten geleverd door het Marokkaanse regime, inclusief de verplaatsing van Marokkaanse Joden naar Israël".

Ook meldt de krant dat de Israëlische geheime dienst steekpenningen zou hebben betaald aan hoge Marokkaanse functionarissen om operationele faciliteiten te verkrijgen.

"Zes decennia van geheime inlichtingen, militaire, politieke en culturele betrekkingen tussen Israël en Marokko hebben eindelijk hun vruchten afgeworpen met de aankondiging van de normalisatie van de betrekkingen tussen de twee landen", wordt tot slot gemeld in het artikel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team