Zoeken

Nieuwe commerciële kansen door samenwerking Marokko Israël

3 januari 2021 - 19:20 - Wereld

©

De hoofdeconoom van het Israëlische ministerie van Financiën, Shira Greenberg, zegt dat de financiële samenwerking tussen Rabat en Tel Aviv "het potentieel heeft om de handel met Marokko met ongeveer 500 miljoen dollar per jaar te verhogen".

Tijdens het bezoek van de Amerikaans-Israëlische delegatie aan Rabat op 23 december hebben de Israëlische minister van Financiën, Israel Katz en zijn Marokkaanse ambtsgenoot Mohamed Benchaâboun verschillende financiële samenwerkingsovereenkomsten ondertekend.

Eén van de afspraken die gemaakt zijn gaat over het verlagen van de drempel voor Marokkaanse bedrijven die in Israël willen investeren. Ook moet het makkelijker worden voor het Israëlische bedrijfsleven om in Marokkaanse projecten te investeren. De landen hebben tevens afspraken gemaakt over de afstemming van financiële regelgeving, zodat witwaspraktijken en financiering van terrorisme beter kunnen worden bestreden, meldt de krant Israel Hayom.

Het is de bedoeling dat Marokko en Israël een gezamenlijk economisch team gaan vormen. Hiermee willen de twee landen de protocollen tussen de ministeries en hun financiële toezichthouders formaliseren.

"We hebben al jaren banden met Marokko. Met deze nieuwe samenwerkingsovereenkomsten worden deze banden verder versterkt. Dit is een belangrijke stap om Israël te transformeren van een eilandeconomie in een toonaangevend regionaal economisch centrum, met economische en handelsbetrekkingen in het hele Midden-Oosten", zo liet minister Katz weten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team