Zoeken

Israël wil gemengde Marokkaans-Israëlische bedrijven in Palestina oprichten

18 januari 2021 - 16:40 - Wereld

©

Nu de normalisatie van de betrekkingen tussen Marokko en Israël een feit is, hopen de twee landen joint ventures te ontwikkelen in Palestina, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten. Dat blijkt uit uitspraken van de Israëlische minister van Economie en Industrie, Amir Peretz.

Israël wil graag profiteren van de Marokkaanse expertise en zijn strategische geografische ligging, om nieuwe markten te ontwikkelen en te veroveren, vertelde de Israëlische minister aan de krant L’Economiste. Volgens hem zou dit kunnen zorgen voor een flinke groei van lokale bedrijven.

De in Marokko geboren Peretz nodigt Marokkaanse investeerders uit om de kansen die Israël biedt te benutten. Meer dan 500 multinationals hebben er al voor gekozen om onderzoeks- en ontwikkelingscentra op te richten in Tel Aviv. Volgens de minister "zal de overdracht van technologieën en kennis beide landen ten goede komen. Marokko kan profiteren van de Israëlische expertise op het gebied van kunstmatige intelligentie, landbouw en waterbeheer, en Israël kan veel leren van de Marokkaanse expertise op het gebied van de auto-industrie," aldus Peretz.

Ook kondigde de minister aan dat beide landen binnenkort gaan bespreken wat de mogelijkheden zijn om tot een vrijhandelsovereenkomst te komen. Hiervoor zou volgens Peretz een gezamenlijke commissie moeten worden opgericht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team