Zoeken

Marokko koopt Israëlisch Alinet defensiesysteem

9 november 2022 - 08:00 - Marokko

©

Marokko heeft Alinet defensiesysteem besteld voor elektronische oorlogsvoering (EW) en signaalintelligentie (SIGINT) bij het Israëlische bedrijf Elbit Systems.

Beide partijen hebben een contract ondertekend ter waarde van ongeveer 70 miljoen dollar, uit te voeren over een periode van tweeënhalf jaar. Dit is "de reactie van Marokko op de aankoop door Algerije van het Chinese CEW-03A Mobile 6×6 systeem voor zware voertuigen, dat in september werd ontvangen als aanvulling op de Russische Krashuka-4 en Avtobaza EW-systemen", aldus het bedrijf.

Lees ook: Marokko wil Israëlische kruisraket Delilah kopen

"Onder dit contract zal Elbit Systems EW en SIGINT grondapparatuur leveren die is uitgerust met elektronische ondersteuning, elektronische tegenmaatregelen en commando- en controlesystemen. Deze toestellen zullen een volledig beeld van de grond en de lucht geven en een elektronische slagorde opstellen om doeltreffend te reageren op bedreigingen vanuit de lucht en op de grond", aldus het Israëlische bedrijf in een persbericht van eind juni, verwijzend naar een "internationale klant".

Lees ook: Marokko wil Israëlische defensiesysteem ’Alinet’ kopen

Het Alinet-systeem wordt gebruikt om vijandelijke luchtverdediging uit te schakelen door te zoeken naar radar- en radiosignalen die locaties zoals commandoposten kunnen aanwijzen. Deze gegevens kunnen worden gecombineerd met de Bayraktar TB2 (Turks) en Harop (Israëlisch) drones, twee soorten onbemande luchtvaartuigen die reeds in dienst zijn bij de Royal Armed Forces.

Bladna.nl