Zoeken

Marokko wil Israëlische kruisraket Delilah kopen

5 mei 2022 - 21:00 - Marokko

©

Marokko is onlangs onderhandelingen begonnen met het Israëlische bedrijf Elbit Systems met het oog op de aankoop van de Delilah kruisraket, een apparaat dat het vermogen heeft om land- en zeedoelen te raken op een afstand van meer dan 250 km.

Marokko wil deze Israëlische raket aanschaffen om zijn luchtmacht, die nog niet over een kruisraket beschikt, te versterken. Er zijn onderhandelingen aan de gang om een overeenkomst te sluiten met de onderneming Elbit Systems, ontwerper van dit toestel. Maar de goedkeuring van Israëlische veiligheidsinstellingen is nodig om deze overeenkomst af te ronden, meldt Defensa, erop wijzend dat een lobby gevormd door Joden van Marokkaanse afkomst probeert de Israëlische groep te overtuigen van Rabat’s goede bedoelingen.

Lees ook: Spanje blijft wapens verkopen aan Marokko

Marokko wil de Israëlische raket voornamelijk gebruiken op zijn F-5 gevechtsvliegtuigen, die het wil upgraden met AESA vuurleidingsradar, digitale displays, een geavanceerde datalink, geavanceerde sensor- en stoorsystemen, alsmede een set moderne lucht-grond en lucht-lucht wapens.

Lees ook: Marokko wil Oekraïense pantservoertuigen kopen

De Delilah-raketten worden al enkele jaren ontwikkeld door Israel Military Industries (IMI, onderdeel van Elbit Systems). Zij zijn uitgerust met een geavanceerde elektro-optische (E/O) zoeker voor dag, nacht en alle weersomstandigheden, en hebben het vermogen om land- en zeedoelen op meer dan 250 km te raken en de gevechtsschade vooraf in te schatten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team