Zoeken

Marokko: contract van 150 miljoen dollar met Elbit Systems?

22 juli 2023 - 17:30 - Marokko

©

Marokko zou meerdere PULS raketwerpers en langeafstandsraketten hebben besteld bij het Israëlische Elbit Systems, een hightech bedrijf dat betrokken is bij een breed scala aan defensie-, binnenlandse veiligheids- en commerciële programma’s over de hele wereld. Hiermee kan het koninkrijk zijn artillerie verder uitbreiden.

Elbit Systems heeft een contract van 150 miljoen dollar binnengehaald om PULS raketwerpers en een set langeafstandsraketten te leveren over een periode van drie jaar. "We zien een toenemende vraag naar onze geavanceerde artillerie-oplossingen van legers die de efficiëntie van hun strijdkrachten willen verhogen. Dit contract getuigt van het extra vertrouwen dat wordt gesteld in de PULS-raketartillerie-oplossingen van Elbit Systems," reageert Yehuda Vered, verantwoordelijke bij Elbit Systems.

Lees ook: Israëlische dronefabrikant zet twee productiebedrijven op in Marokko

Het PULS-systeem, ontwikkeld door Elbit Systems, biedt een complete en kosteneffectieve oplossing, dat ongeleide raketten, precisiegeleide munitie en raketten kan lanceren met een bereik tot 300 km. De raketwerper is ook volledig aanpasbaar aan bestaande wiel- en rupsplatformen, wat kan helpen de onderhouds- en opleidingskosten te verminderen, aldus Elbit Systems.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team