Zoeken

Marokko investeert in geavanceerde bepantsering voor F-16’s

12 februari 2023 - 21:00 - Marokko

©

Marokko heeft een ultramoderne bepantsering besteld voor zijn F-16 vliegtuigen bij het Amerikaanse bedrijf L3Harris Technologies, gespecialiseerd in militaire bewakingsuitrusting en elektronische oorlogvoering.

Viper Shield EW is het Amerikaanse systeem dat Marokko heeft aangeschaft bij L3Harris Technologies voor zijn F-16 straaljagers. De belangrijkste eigenschap van deze ultramoderne bepantsering is de elektronische verdediging tegen digitale en elektromagnetische puls aanvallen. Dit nieuwe systeem "maakt het mogelijk om dreigingen te detecteren en digitale tegenmaatregelen te nemen, terwijl de geavanceerde digitale radarontvanger is geïntegreerd in de APG-83 radar, die een actieve elektronische scanfunctie heeft," schrijft Atalayar.

Lees ook: Marokko koopt 24 F16-vliegtuigen van de Verenigde Staten

De aanschaf van de Viper Shield EW is onderdeel van een akkoord tussen de regering van Marokko en de lucht- en verdedigingspecialist L3Harris Technologies. "Als enige GE-systeem voor deze vliegtuigen dat de CDR (Critical Design Review) heeft doorstaan, zijn we een stap dichter bij het helpen van onze wereldwijde klanten om moderne en geavanceerde dreigingen te detecteren en te bestrijden," aldus Ed Zoiss, president van Space and Airborne Systems bij L3Harris.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team