Zoeken

Marokko en Israël gaan zelfmoorddrones produceren

17 september 2021 - 16:20 - Marokko

©

Marokko heeft naar verluidt besloten om "zelfmoorddrones" te ontwikkelen in samenwerking met een Israëlische groep.

Deze kamikaze-drones zijn "betrekkelijk eenvoudig te bouwen apparaten die vijandelijke drones uitschakelen", meldt Africa Intelligence, zonder nadere bijzonderheden te verstrekken over hun specifieke kenmerken of hun prijs.

Lees ook: Israël gaat investeren in Marokkaanse wapenindustrie

De ontwikkeling van kamikaze-drones werd in Marokko gelanceerd na maandenlange onderhandelingen met de groep Israel Aerospace Industries (IAI), aldus dezelfde bron. De dochteronderneming van deze groep, BlueBird Aerosystems, zal verantwoordelijk zijn voor de productie van de drones.

De Marokkaanse autoriteiten hebben hierover vooralsnog geen officiële mededeling gedaan. Maar verschillende media, waaronder Israëlische, kondigden begin dit jaar aan dat Marokko orders had geplaatst voor de aankoop van Israëlische drones, schrijft dezelfde bron.

Lees ook: Marokko gaat eigen militaire industrie opzetten

Na de normalisatie van de diplomatieke betrekkingen tussen de Marokko en Israël werd waarschijnlijk van de bestelling afgezien, ten gunste van de vervaardiging van de drones in Marokko zelf, in samenwerking met de Israëlische groep. De militaire samenwerking wordt vergemakkelijkt door de goedkeuring van het uitvoeringsdecreet nr. 2.21.405 van wet 10.20 betreffende materieel en uitrusting voor defensie en veiligheid, wapens en munitie, door de Raad van Ministers op 28 juni. In de tekst worden de modaliteiten vastgelegd voor de productie, de handel in, de invoer, de uitvoer, het vervoer en de doorvoer van militair materieel en militaire uitrusting.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team