Zoeken

WK boost label "Marokko"

23 december 2022 - 21:00 - Economie

©

De opmerkelijke deelname van Marokko aan het WK in Qatar heeft de positie van het koninkrijk in de Arabische wereld en daarbuiten aanzienlijk verbeterd.

Voetbal opent soms gesloten deuren. Hezbollah, die zeer kritisch is over Marokko sinds de normalisatie met Israël, reageerde verheugd op de acties van de Marokkaanse spelers die tijdens het WK herhaaldelijk de Palestijnse vlag hesen. In Algerije vierde het volk ook Marokko voor de trots die het de Arabische wereld heeft bezorgd, schrijft TelQuel.

Lees ook: Historische WK-deelname Atlas Leeuwen boost voor toerisme

Professor Moncef El Yazghi, een expert op het gebied van sportbeleid, zei dat Marokko dankzij het voetbal zijn diplomatie in Afrika heeft geconsolideerd. Het succes van de Atlas Leeuwen en het imago van de Marokkaanse fans hebben het koninkrijk in alle economische sectoren zoals toerisme, vastgoed, hotels en natuurlijk sport, in de schijnwerpers gezet.

Volgens het Marokkaanse ministerie van Toerisme heeft het WK "een ongekende belangstelling voor Marokko" gegenereerd, hoewel het corruptieschandaal in het Europees Parlement, waarin Marokko een rol zou hebben gespeeld, deze belangstelling tegenwerkt.

Lees ook: Marokkaans toerisme lift mee op succes Atlas Leeuwen

Veel ondernemers in de hotelsector verwachten aan het eind van het jaar nog enkele verrassingen, vooral van toeristen die de bestemming Marokko vóór het WK niet kenden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team