Zoeken

David Govrin blijft hoofd Israëlisch verbindingsbureau in Rabat

17 september 2022 - 11:00 - Marokko

©

Ondanks beschuldigingen van onregelmatigheden en seksuele intimidatie, die het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken ertoe hebben aangezet hem terug te roepen naar Tel Aviv, zou David Govrin officieel nog steeds aan het hoofd staan van het Israëlische verbindingsbureau in Rabat.

David Govrin blijft het hoofd van het Israëlisch verbindingsbureau in Rabat. Aangezien hij niet wordt vervolgd voor seksuele intimidatie, onregelmatigheden en financiële misdrijven in de administratie van de ambassade in Marokko, zou hij het vertrouwen van zijn superieuren niet hebben verloren. Israël zou hem niet hebben vervangen aan het hoofd van het verbindingsbureau, meldt EFE.

Lees ook: Yair Lapid reageert op terugroeping Israëlische ambassadeur in Marokko

De voormalige Israëlische ambassadeur in Servië werd eerder deze week door tal van media, voorgesteld als het nieuwe interim-hoofd van het verbindingsbureau. Een Israëlische bron beweerde dat Alona Fisher-Kamm in Marokko is met een duidelijk omschreven opdracht. "Ambassadeur David Govrin is niet ontheven van zijn taken in Marokko. Het verblijf van mevrouw Fisher-Kamm in Marokko is tijdelijk en haar opdracht is de continuïteit van het werk in het Israëlische verbindingskantoor in Rabat te waarborgen", aldus het verbindingskantoor in een verklaring.

Lees ook: Alona Fisher Kamm vervangt David Govrin in Marokko

Eerder in september meldden verschillende Israëlische media dat David Govrin was geschorst en naar Israël was teruggeroepen, wegens talrijke onregelmatigheden in het beheer van het bureau. Volgens een medewerker die anoniem wenst te blijven, werd de diplomaat echter ontboden door het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken "om een verklaring af te leggen". Hij wordt naar verluidt niet verdacht van seksuele intimidatie of financiële misdrijven, en er zijn nog geen formele aanklachten tegen hem ingediend in Marokko of Israël.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team