Zoeken

Marokko-Israël: Algerijnse reactie op militaire samenwerking

29 november 2021 - 17:40 - Wereld

©

Algerije wordt rechtstreeks "geviseerd" door de militaire samenwerking tussen Marokko en Israël, die de laatste dagen werd versterkt door de ondertekening van nieuwe militaire akkoorden tijdens het bezoek aan Rabat van de Israëlische minister van Defensie Benny Gantz.

De voorzitter van de Raad van de Algerijnse Natie, Salah Goudjil, heeft in een officiële reactie op het historische bezoek van Benny Gantz aan Marokko, aangegeven dat "wanneer het gaat om het bezoek van de Israëlische minister van Defensie aan Marokko, het Algerije is dat wordt geviseerd". "Vijanden mobiliseren zich steeds meer om Algerije te schaden. Vandaag zijn de zaken duidelijk met het bezoek van de Israëlische minister van Defensie aan Marokko, na een vorig bezoek van de minister van Buitenlandse Zaken [...]. Deze laatste had Algerije vanuit Marokko bedreigd en er kwam geen reactie van de Marokkaanse regering", beweerde hij.

Lees ook: Marokko koopt Barak 8 grond-luchtraket van Israël

Benny Gantz bracht deze week een tweedaags bezoek aan Marokko om voor het eerst een militair akkoord tussen Marokko en Israël te ondertekenen. Het gaat om een samenwerking tussen beide landen op het gebied van inlichtingendiensten, militaire industrie, gezamenlijke oefeningen tussen de Royal Armed Forces en de Israëlische defensie- en veiligheidsdiensten en om wapenverkoop.

Lees ook: Marokko en Israël versterken militaire samenwerking

Tijdens zijn officiële bezoek ontmoette de Israëlische minister van Defensie zijn Marokkaanse ambtgenoot, Abdellatif Loudiyi, en werd vervolgens in een audiëntie ontvangen door Nasser Bourita, de minister van Buitenlandse Zaken. Benny Gantz wisselde ook van gedachten met Belkhir El Farouk, de inspecteur-generaal van de Royal Armed Forces, voordat hij de parachutisteneenheid van het Marokkaanse leger in Salé bezocht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team