Zoeken

Marokko koopt Barak 8 grond-luchtraket van Israël

27 november 2021 - 16:20 - Marokko

©

Eén van de gevolgen van het bezoek van de Israëlische minister van Defensie aan Marokko, is de aankoop door het koninkrijk van de grond-luchtraket Medium-Range Surface-to-Air Missile System (MRSAM). Het is een raket die in staat is luchtdreigingen zoals vijandelijke jachtvliegtuigen, raketten, helikopters en onbemande luchtvaartuigen op een afstand van 70 km te neutraliseren.

Marokko heeft zojuist een aankoop gedaan van Barak 8 grond-luchtraketten. De overeenkomst werd tijdens het bezoek van Benny Gantz ondertekend. De betrekkingen tussen de twee landen op het gebied van de militaire luchtvaart ontwikkelen zich veel sneller dan verwacht en Marokko zal binnenkort onderdak kunnen bieden aan door Tel Aviv gesponsorde wapenfabrieken en bases die zullen dienen als testterrein voor operationele drones op verschillende gebieden.

Lees ook: Marokko en Israël versterken militaire samenwerking

"Marokkaanse militaire teams hebben dit systeem reeds uitgetest en hebben kennis genomen van de nieuwe kenmerken ervan. De grond-luchtraket wordt een extra troef voor de bescherming van het Marokkaans luchtruim", aldus het FAR-Maroc forum, dat ook de mogelijkheid vermeldt om F-5 gevechtsvliegtuigen te ontwikkelen.

Lees ook: Marokko en Israël willen een militaire basis opzetten bij Melilla

Dezelfde bron voegt eraan toe dat de Barak 8 "Lightning", ook bekend als LR-SAM of MR-SAM, 4,5 meter lang is en een maximumsnelheid van meer dan 1000 meter per seconde haalt, met een maximaal bereik van 100 km.

Bladna.nl