Zoeken

Marokko maakt zich zorgen over "toenemende invloed homoseksuelen"

4 augustus 2023 - 17:00 - Marokko

©

Minister Abdellatif Ouahbi van Justitie en secretaris-generaal van de Partij voor Authenticiteit en Moderniteit (PAM), heeft opnieuw gesproken over homoseksualiteit. In Marokko blijven homoseksuele praktijken strafbaar volgens de wet.

Abdellatif Ouahbi maakt zich zorgen over "de toenemende invloed van homoseksuelen" en hun aanwezigheid in besluitvormingskringen. Hij uitte zijn bezorgdheid in het programma "Soual Mobachir" op de zender AI Arabiya. Volgens hem hebben homoseksuelen de middelen om de publieke opinie te beïnvloeden, vooral in Europa, de Verenigde Staten en sommige Noord-Europese landen, waar ze genieten van een zekere mate van sociale en politieke legitimiteit. De minister voegde eraan toe dat sommige westerse leiders invloed uitoefenen op economische kwesties, hoewel de omvang en aard van deze invloed onduidelijk blijven.

Lees ook: "Niemand kan homoseksualiteit legaliseren in Marokko"

Hoewel hij benadrukt dat Arabische en islamitische samenlevingen niet als doel hebben individuen te bestrijden op basis van hun seksuele geaardheid, drong Abdellatif Ouahbi erop aan dat ze vast moeten blijven houden aan hun eigen waarden en culturele overtuigingen. Hij is van mening dat de toenemende invloed van homoseksuelen tijdelijk is, maar waarschuwt toch voor de "ernstige gevolgen" die uit deze situatie kunnen voortvloeien.

In Marokko is homoseksualiteit een misdrijf dat verboden is volgens artikel 489 van het Wetboek van Strafrecht. Dit artikel bepaalt dat "eenieder die een onzedelijke of tegennatuurlijke daad pleegt met een persoon van hetzelfde geslacht, wordt gestraft met een gevangenisstraf van zes maanden tot drie jaar en een boete van 120 tot 1000 dirham, tenzij de daad een ernstiger misdrijf oplevert."

Lees ook: Gecensureerde boek over homoseksualiteit bestseller in Marokko

In juni verzekerde de minister dat homoseksualiteit niet kan worden gelegaliseerd in een moslimland als Marokko. "Niemand kan homoseksualiteit in Marokko legaliseren. We blijven een moslimland. De islamitische stromingen willen van dit onderwerp een zaak maken waaromheen ze zich willen verenigen en een politieke kracht vormen. Maar ik zal nooit de politieke misbruik van de hervorming van het Wetboek van Strafrecht toestaan," zei hij in een interview met Al3omk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team