Zoeken

"Niemand kan homoseksualiteit legaliseren in Marokko"

27 juni 2023 - 19:00 - Marokko

©

Abdellatif Ouahbi, minister van Justitie en secretaris-generaal van de Partij voor Authenticiteit en Moderniteit (PAM), verklaarde dat homoseksualiteit niet kan worden "gelegaliseerd" in een "moslimland" als Marokko, in weerwil van de demagogie van islamistische stromingen met betrekking tot deze kwestie.

"Niemand kan homoseksualiteit in Marokko legaliseren. We blijven een moslimland. De islamitische stromingen zijn van deze kwestie een zaak aan het maken waarrond ze zich willen verenigen en een politieke macht willen vormen. Ik zal evenwel nooit toestaan dat de kwestie van de hervorming van het wetboek van strafrecht als politiek instrument wordt gebruikt", maakte Ouahbi duidelijk in een interview met Al3omk.

Lees ook: Hervorming Marokkaans wetboek van strafrecht: salafistische prediker schiet te hulp

De minister van Justitie herhaalde ook dat de hervorming van het Wetboek van Strafrecht geen persoonlijk initiatief is van hem. De aanpassingen gaan uit van de regering en genieten de steun van de regeringsmeerderheid. Ouahbi werd ervan beschuldigd dat hij "losbandigheid wilde legaliseren en de samenleving wilde corrumperen" door middel van de hervorming van het Wetboek van Strafrecht. Hij stelt dat hij ook nooit heeft aangekondigd dat bijvoorbeeld de rechtsgang voor overspel zal worden afgeschaft.

Lees ook: Abdelilah Benkirane valt Abdellatif Ouahbi aan over hervorming Moudawana

Ouahbi benadrukte ook dat hij staat op zijn vrijheid van meningsuiting. "Niemand zal mij ooit het zwijgen kunnen opleggen. Zelfs in mijn graf zal ik me blijven uitspreken", zei hij. De secretaris-generaal van de PAM benoemde ook een "gebrek" bij Abdelilah Benkirane, de secretaris-generaal van de Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling (PJD). "Hij heeft een gebrek: als hij ziet dat hij ergens belang bij heeft, vergeet hij dat hij verplichtingen heeft tegenover anderen", verklaarde hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team