Zoeken

Franse scholen in Marokko: nieuwe controverse over homoseksualiteit

25 november 2023 - 18:00 - Marokko

©

De school Louis Massignon van de Franse missie in Bouskoura, bevindt zich in het middelpunt van een controverse over de onderwezen programma’s aan de leerlingen. De school wordt bekritiseerd voor het promoten van homoseksualiteit "in een islamitisch land".

Afgelopen woensdag vertoonde de school een film die een liefdesrelatie tussen twee jonge vrouwen afbeeldde, wat leidde tot gemengde reacties onder de ouders van de leerlingen. Velen vinden de inhoud van de film ongepast, omdat het seksuele toespelingen en thema’s bevatte die afwijken van de heersende sociaal-culturele waarden in Marokko.

Lees ook: Franse school in Marokko ’straft’ studenten als wraak op ouders

Deze situatie heeft geleid tot woede onder diverse ouders, die benadrukten dat de school, hoewel verbonden aan de Franse missie, onderworpen is aan de richtlijnen van het Marokkaanse ministerie van Onderwijs. Deze ouders benadrukken de noodzaak om de tradities en morele waarden in Marokko te respecteren en vragen zich af of dergelijke inhoud geschikt is in het lokale educatieve programma.

Lees ook: Franse school in vizier Marokkaanse justitie na speech over homoseksualiteit

In december vorig was een onderzoek ingesteld naar een Franse missieschool in Kenitra als gevolg van lessen over homoseksualiteit. Een lerares van de Honoré de Balzac school werd beschuldigd van "het presenteren van informatie over homoseksualiteit en abnormale neigingen en het verspreiden van beledigende ideeën over islamitische persoonlijkheden en symbolen die de religieuze overtuigingen van kinderen aantasten, en het aanmoedigen van acceptatie van homoseksuele concepten en het verspreiden van percepties die relaties tussen mensen van hetzelfde geslacht prijzen".

Bladna.nl