Zoeken

Hervorming Marokkaans wetboek van strafrecht: salafistische prediker schiet te hulp

21 juni 2023 - 20:00 - Marokko

©

De voormalige Marokkaanse salafistische prediker Abdelwahab Rafiki, beter bekend als Abou Hafs, zou nu als adviseur van minister van Justitie Abdellatif Ouahbi werken. Dat meldt een bron dicht bij het ministerie.

Ouahbi deed een beroep op Abou Hafs in een context van spanningen met conservatief gezinde critici, schrijft Article19. Die beschuldigen hem ervan praktijken te willen legaliseren die in strijd worden geacht met de principes van de Islam en de waarden van de samenleving, zoals relaties buiten het huwelijk of gelijkheid van mannen en vrouwen in erfeniskwesties.

Lees ook: Abdellatif Ouahbi door salafisten beschuldigd van beledigen islam

Minister Abdellatif Ouahbi van Justitie heeft naar verluidt een beroep gedaan op de voormalige prediker Abdelwahab Rafiki, nadat hij een toespraak van hem op een debat hoorde, waar hij het opnam voor individuele vrijheden, aldus dezelfde bron. De rol van de nieuwe adviseur bestaat uit het adviseren over hervormingen van het Wetboek van Strafrecht en het Familie Wetboek, waarvan sommige artikelen een Ijtihad-inspanning vereisen.

Lees ook: Abdelilah Benkirane valt Abdellatif Ouahbi aan over hervorming Moudawana

De voormalige prediker heeft een grote expertise in islamitische theologie en zou een belangrijke aanwinst zijn voor de minister van Justitie. Dankzij zijn grondige kennis van de religie en religieuze teksten zou Rafiki de argumenten van de islamisten, in het bijzonder de PJD, kunnen weerleggen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team