Zoeken

Marokkanen in top 100 Afrikaanse leiders van morgen

20 januari 2022 - 19:00 - Wereld

©

Tien Marokkanen zijn opgenomen in de editie 2021 van Choiseul 100 Africa - De economische leiders van morgen - een ranglijst van het Choiseul Institute, een onafhankelijke denktank die in Parijs is gevestigd.

Op de Choiseul-ranking staan jonge Afrikaanse leiders die een belangrijke rol spelen in de economische ontwikkeling van het continent of dat in de nabije toekomst zullen doen. Selectiecriteria zijn imago en reputatie, macht en functie, invloed en netwerk, en leiderschapspotentieel. Onder de 100 Afrikaanse leiders van morgen in Choiseul Africa 2021 zijn tien Marokkanen. Daarmee staat Marokko samen met Nigeria bovenaan de ranglijst met het grootste aantal jonge leiders op de lijst.

Lees ook: Acht Marokkanen in top-100 Afrikaanse economische leiders

Op de zesde plaats staat de Marokkaan Abdellatif Kabbaj, CEO van het technologiebedrijf Soft Group. In Choiseul Africa 2021 zijn ook jonge Marokkaanse vrouwen in leidinggevende functies te zien. Onder hen is Loubna Tricha, CEO van het Marokkaans Bureau voor Beroepsopleiding en Bevordering van de Werkgelegenheid, die op de 78e plaats staat.

Lees ook: Marokko: 23 onderzoekers bij meest invloedrijken ter wereld

Tegenover het tijdschrift African Business verklaarde Pascal Lorot, voorzitter van het Institut Choiseul, dat Afrika een centrale plaats inneemt in de wereldwijde inspanningen ter bevordering van samenwerking en ontwikkeling. "Afrika presenteert zich, ondanks vele structurele en politieke uitdagingen, als een opkomend continent dankzij zijn jonge bevolking en de opening van ’s werelds grootste vrijhandelszone, de African Continental Free Trade Area (AfCFTA)".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team