Zoeken

Marokko bij landen met hoogst aantal verkeersongevallen

1 september 2022 - 11:00 - Marokko

©

Marokko staat op de lijst van landen waar de wegen het gevaarlijkst zijn. Dit blijkt uit een recente studie van Zutobi, een internationaal adviesbureau op het gebied van verkeersveiligheid.

Op een totaal van 56 landen staat Marokko op de 30ᵉ plaats in de ranglijst van landen met de gevaarlijkste wegen. Voor het onderzoek werd rekening gehouden met verschillende factoren, zoals het percentage bestuurders dat een veiligheidsgordel draagt of het aantal sterfgevallen dat wordt toegeschreven aan alcoholgebruik.

Lees ook: Marokko streeft naar 50% minder verkeersdoden in 8 jaar

Voor het tweede jaar op rij staat Noorwegen bovenaan de ranglijst en blijft het het land met het veiligste rijgedrag. De Verenigde Staten, Thailand en Zuid-Afrika zijn de laatste drie landen op de lijst. Zuid-Afrika telt een hoog aantal doden door verkeersongevallen. In de andere twee landen is de oorzaak van verkeersongevallen te wijten aan overmatig alcoholgebruik, aldus de studie.

Lees ook: 19 doden bij zwaar verkeersongeval in Marokko

Frankrijk, Duitsland en Japan hebben het hoogste percentage verkeersongevallen die te wijten zijn aan het niet dragen van de veiligheidsgordel (98%). Het geschatte aantal doden door verkeersongevallen in het algemeen is licht gedaald, van 11% in 2020 tot 9,7%.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team