Zoeken

Universiteit Rabat in top 100 beste Arabische universiteiten

2 november 2022 - 22:00 - Marokko

©

Volgens de QS University Ranking 2023, behoort de Internationale Universiteit van Rabat (UIR) tot de top 100 beste universiteiten in de Arabische regio. Voor de ranglijst werd gekeken naar 199 Arabische universiteiten in 18 landen.

De UIR komt als nieuwkomer op de 3ᵉ positie op nationaal niveau terecht. Een prestatie die de kwaliteit van opleiding, onderzoek, kennisoverdracht en goed bestuur weerspiegelt, benadrukt de universiteit. De rangschikking zegt volgens de instelling ook iets over de inzet en voortdurende inspanningen van haar wetenschappelijke gemeenschap.

Lees ook: Zeven Marokkaanse universiteiten bij beste ter wereld

De King Abdulaziz University in Saoedi-Arabië staat voor het vierde achtereenvolgende jaar bovenaan in de ranglijst. Ze wordt opgevolgd door de Universiteit van Qatar en de King Fahd University of Petroleum and Minerals in Saoedi-Arabië, respectievelijk 2ᵉ en 3ᵉ van de ranglijst.

Lees ook: Beste Marokkaanse universiteiten volgens CWUR

De ranglijst is gebaseerd op een twaalftal indicatoren, waaronder academische reputatie, internationaal onderzoeksnetwerk, de verhouding tussen docenten en studenten, de webimpact van de instelling, het aandeel gepromoveerde personeelsleden, de publicaties per onderzoeker, en andere.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team