Zoeken

Marokkanen racist volgens Britse onderzoek

1 mei 2023 - 20:00 - Marokko

©

De prestigieuze Britse universiteit King’s College London, heeft een onderzoek uitgevoerd naar het niveau van racisme in verschillende landen, waaronder Marokko, Egypte en Spanje.

Het onderzoek maakt deel uit van de enquête naar wereldwaarden (World Values Survey - WVS). King’s College London heeft de wereldwijde normen voor vertrouwen en acceptatie van mensen van andere afkomst in 24 landen vergeleken. Deze landen zijn Iran, Rusland, Japan, China, Griekenland, Marokko, Zuid-Korea, Egypte, Polen, Italië, de Filipijnen, Indonesië, Mexico, Spanje, Nigeria, Frankrijk, Australië, Canada, de Verenigde Staten, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Brazilië en Zweden. Aan inwoners van deze 24 landen werd gevraagd wie ze niet als buurman zouden willen hebben.

Lees ook: Marokkaans koppel bestrijdt racisme met humor in Italië

Met 42% staat Iran bovenaan de lijst van landen die vooroordelen hebben over immigranten en buitenlandse werknemers. Het wordt gevolgd door Rusland (32%), Japan (30%), China (26%) en Griekenland (26%). Marokko staat op de 6e plaats met 23%. Vervolgens komen Zuid-Korea (22%), Egypte (20%) en Polen (19%). Italië sluit de top 10 af en het Verenigd Koninkrijk staat op de 21e plaats met 5%.

Lees ook: Koreaans programma wakkert debat aan over racisme in Marokko (video)

Met 28% staat Iran bovenaan de lijst van landen waarvan de burgers zeggen niet naast mensen van een andere afkomst te willen wonen. Het wordt gevolgd door Griekenland (24%), de Filipijnen (21%), China (18%) en Egypte (17%). Vervolgens komen Nigeria (16%), Rusland (16%) en Zuid-Korea (15%). Japan met 15% en Marokko met 14% maken de top 10 compleet.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team