Zoeken

Marokko meest invloedrijke land in de Maghreb

4 september 2022 - 10:20 - Marokko

©

Marokko behoort tot de top 3 van de invloedrijkste Afrikaanse landen ter wereld. Dat blijkt uit een studie van een Brits bedrijf.

Het Britse bedrijf Brand Finance, dat gespecialiseerd is in de analyse van merkwaarden, maakt een jaarlijkse studie op basis van een opiniepeiling bij de inwoners van meer dan 100 landen in alle continenten en regio’s van de wereld en vraagt ook de mening van besluitvormers in regeringen, internationale instellingen, bedrijven en NGO’s. Het bedrijf heeft recent het rapport over de Soft Power Index en zijn rangschikking van de invloedrijkste Afrikaanse landen ter wereld gepubliceerd.

Lees ook: Marokko bij landen met beste kwaliteit van leven

Dankzij de aanzienlijke diplomatieke inspanningen die zijn geleverd, is Marokko gestegen naar de 3ᵉ plaats op de ranglijst. Wereldwijd staat het koninkrijk op de 46ᵉ plaats, met een stijging van twee plaatsen. Egypte heeft de meest invloedrijke Afrikaanse soft power in de wereld. Wereldwijd staat het op nummer 31, een stijging van drie plaatsen. Het wordt gevolgd door Zuid-Afrika (46ᵉ plaats op de wereldranglijst, met drie plaatsen winst). Nigeria neemt de 4ᵉ plaats in. Op wereldniveau staat het op plaats 69 en stijgt het 13 plaatsen.

Lees ook: Frankrijk classificeert Marokko als welvarend land, Algerije geïrriteerd

Daarna volgen Mauritius (5ᵉ Afrikaanse rang, 71ᵉ wereldrang, voor het eerst op de ranglijst), Rwanda (6ᵉ Afrikaanse rang, 74ᵉ wereldrang, voor het eerst op de ranglijst), Algerije (7ᵉ Afrikaanse rang, 75ᵉ wereldrang, één plaats gezakt) en Tunesië (8ᵉ Afrikaanse rang, 76ᵉ wereldrang, stabiel). Ghana (86ᵉ wereldranglijst, een stijging van 7 plaatsen) en Madagaskar (94ᵉ wereldranglijst, voor het eerst op de ranglijst) vervolledigen de Afrikaanse top 10 van Brand Finance.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team