Zoeken

Marokko: meer informatie over militaire dienstplicht

15 december 2021 - 10:40 - Marokko

©

Jonge Marokkanen die in 2022 voor de verplichte militaire dienst zullen worden opgeroepen, krijgen een opleiding op verschillende gebieden en zullen worden voorbereid op de uitdagingen in de samenleving.

Mohamed Errerhaoui, afdelingshoofd bij het ministerie van Binnenlandse Zaken, maakte dat maandag bekend tijdens de start van de selectie van de volgende groep jongeren die hun militaire dienstplicht gaan vervullen, meldt MAP.

Lees ook: Militaire dienst: wereld-Marokkanen verzocht om zich te melden

De organisatie van de dienstplicht werd onderbroken wegens de coronapandemie en heeft dit jaar een bijzonder karakter. De ambtenaar verstrekte details met betrekking tot de volgende editie. Tijdens de eerste vier maanden van de militaire dienst, die een jaar duurt, krijgen dienstplichtigen een gemeenschappelijke basisopleiding en een militaire training, aldus Errerhaoui.

Vervolgens zullen de dienstplichtigen gedurende acht maanden een beroepsopleiding krijgen in de disciplines en specialismen die beschikbaar zijn in de opleidingscentra van de Royal Armed Forces. De opleidingen zullen worden verzorgd door civiele en militaire opleiders.

Lees ook: Marokko: 770 miljoen dirham voor militaire dienst

Zo zullen deze "nieuwe type" burgers de waarden van burgerschap, de zin voor inspanning, de zin voor discipline en het respect voor de symbolen en instellingen van de Staat ontwikkelen en de voorliefde bijgebracht worden om het vaderland en zijn territoriale integriteit te verdedigen.

Wat hun vergoeding betreft, zei Errerhaoui dat het maandsalaris van dienstplichtigen gedurende de periode van hun militaire dienst, varieert naar gelang de rang die hen wordt toegekend. Jongeren met een lager opleidingsniveau dan het baccalaureaat krijgen een bezoldiging van 1050 dirham, tegenover 1500 dirham voor onderofficieren met het baccalaureaat en 2100 dirham voor officieren met een universitair diploma.

Lees ook: Marokko: militaire dienstplicht in 2022 hervat

Voorts herinnerde Mouhcine Elblaoui, eveneens afdelingshoofd bij het ministerie van Binnenlandse Zaken, aan de voorwaarden om dit jaar in aanmerking te komen voor de militaire dienst. De selectie betreft jongeren tussen 19 en 25 jaar op 16 mei 2022. Ongeacht sociale achtergrond, opleidingsniveau of geografische spreiding. De selectie zal op 10 februari 2022 eindigen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team