22 november 2019 - 18:00 - Economie
In 2020 zal 770 miljoen dirham aan de militaire dienst worden gespendeerd. Dat bericht het Marokkaanse ministerie van Defensie in een overzicht van de kosten die de herinvoering van de dienstplicht vertegenwoordigt.
Volgens de afdeling wordt 421 miljoen dirham voorbehouden aan de salarissen en vergoedingen voor de 15.000 opgeroepen dienstplichtigen in 2019 en 2020.
Daarnaast werd 288 miljoen dirham toegekend aan de bouw en renovatie van onthaal- en opleidingscentra voor de jonge rekruten. De operationele kosten van de militaire dienst zullen 330 miljoen dirham in 2019 en 61 miljoen dirham in 2020 vergen.
Medias24 bericht tevens dat de reacties van Marokkanen ten opzichte van de herinvoering van de militaire dienst zeer positief zijn. In totaal stelden 133.280 jongeren zich kandidaat om het leger gedurende twaalf maanden te dienen. Onder hen bevonden zich 13.614 vrouwen. 15.000 kandidaten, waaronder 1000 vrouwen, werden uiteindelijk opgeroepen.
De militaire dienst begint met een opleiding van vier maanden. Daarna krijgen de jonge rekruten een plaats bij de verschillende diensten van het leger toegewezen. Ze genieten vervolgens van een professionele opleiding van zeven maanden in verschillende sectoren, waaronder informatica, technologie, topografie, mechaniek, elektriciteit, medische noodgevallen en vervoer.
H&M goes Marrakech in nieuwe collectie
Megaproject gaspijpleiding Marokko-Nigeria start in Dakhla
Marokkanen in opstand tegen zomertijd
Marokko: 430 km aan HSL-lijnen in 5 jaar
Racisme in België live op televisie onthuld
Ongelooflijke comeback: Marokko Afrikaans kampioen zaalvoetbal!
Oneerlijke Concurrentie? Europa klaagt over Marokkaanse avocado-import
Marokko pompt honderden miljarden in transformatie
Doorbraak in Marokkaans gasproject in Tendrara
Grote Zwitserse groep vestigt zich in Marokko
Marokko zoekt LNG-terminal voor Nador West Med
Export watermeloenen naar EU, Marokko verliest
Woede in Casablanca om peperdure waterrekening
Sluiting B.Laban-winkels in Egypte door schadelijke bacterie: volgt Marokko?