Zoeken

Marokko’s hogesnelheidstrein is groener

3 januari 2022 - 12:10 - Economie

©

Vanaf zaterdag 1 januari is de Marokkaanse hogesnelheidstrein Al Boraq gefaseerd overgeschakeld op groene energie. Het is de bedoeling het elektriciteitsverbruik van het nationale spoorwegnet te vervangen door duurzame energie.

De groene omschakeling zal volgens een persbericht van ONCF geleidelijk verlopen. De maatschappij hoopt dat deze nieuwe maatregel op korte termijn tot een betere ecologische voetafdruk zal leiden. Het gaat om de vermindering van de jaarlijkse CO2-uitstoot met 120.000 ton of 4 miljoen nieuw geplante bomen, meldt persagentschap MAP.

Lees ook: Marokkaanse TGV bij snelste ter wereld

De energietransitie maakt deel uit van de nationale energiestrategie van Koning Mohammed VI, die van Marokko een land wil maken dat zich richt op de ontwikkeling van wind- en zonne-energie.

Lees ook: Marokko investeert 7,7 miljard dirham in spoorwegen

Naast de geleidelijke overstap op groene energie heeft de ONCF verschillende andere ambities, zoals de geleidelijke invoering van spoorsystemen volgens de ISO 14.001-norm en de ISO 50.000-norm, de systematische beoordeling van de impact van grote projecten, de jaarlijkse beoordeling van de koolstofvoetafdruk, de invoering van een groen rijsysteem en het gebruik van alternatieve fotovoltaïsche energie in stations en gebouwen, aldus het persbericht. Binnenkort zullen marketingcampagnes worden gelanceerd om klanten aan te moedigen bij te dragen tot de energietransitie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team