Zoeken

Marokko investeert 7,7 miljard dirham in spoorwegen

2 november 2021 - 15:00 - Economie

©

De Marokkaanse spoorwegmaatschappij ONCF heeft voor de periode 2022-2024 een investering van meer dan 7,7 miljard dirham gepland.

De investering is opgenomen in het verslag over overheidsinstellingen en -ondernemingen en wordt gespreid over 2022 met 2,9 miljard dirham, 2023 met 2,22 miljard dirham en 2024 met 2,6 miljard dirham. De injectie zal voornamelijk worden besteed aan het herstel van de infrastructuur en de vernieuwing van het rollend materieel, aldus de nota die is gepubliceerd op de website van het ministerie van Economie en Financiën.

Lees ook: HSL naar Agadir zou bijna 10 miljard euro kosten

Het programma maakt deel uit van de implementering van het nieuwe contract met de Staat, waaraan momenteel de laatste hand wordt gelegd. Deze overeenkomst moet de basis leggen voor de bestendiging van het ONCF-model en moet een financieringsplan maken dat het mogelijk maakt om de ontwikkeling van de spoorwegsector te versnellen op vlak van de regionale planning en de versterking van de connectiviteit tussen de regio’s en de grote economische centra van het land.

Lees ook: Chinees bedrijf wil HSL tussen Marrakesh en Agadir aanleggen

De investering komt na het memorandum van overeenstemming ondertekend op 25 juli 2019 tussen de staat en de spoorwegmaatschappij, gericht op de modernisering van de spoorwegsector. Voorts wordt in het verslag opgemerkt dat de ONCF eind juni een omzet van meer dan 1,6 miljard dirham heeft behaald bij prognoses van 3,34 miljard dirham voor de afsluiting van het jaar 2021.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team