Zoeken

Marokko bouwt drijvende zonne-energiecentrale

29 september 2021 - 17:50 - Economie

©

Over enkele weken zal Marokko zijn eerste drijvende zonne-energiecentrale in Sidi Slimane in gebruik nemen. Het wordt gebouwd door Energy Handle, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de sector van hernieuwbare energie en energie-efficiëntie, in opdracht van de Marokkaanse landbouwonderneming Lady B.

De drijvende zonnecentrale zal Marokko in staat stellen om meer energie-efficiëntie en waterbesparing te realiseren en de uitstoot van ongeveer 12.000 ton CO₂ te voorkomen.

Lees ook: Noorden van Marokko krijgt nieuw zonnepark

Uiteindelijk zullen de 800 geïnstalleerde zonnepanelen voor de eerste fase 360 kilowattuur en een jaarlijkse productie van ongeveer 644 megawattuur genereren, aldus een verklaring van het bedrijf, dat eraan toevoegt dat deze drijvende energiecentrale verscheidene voordelen biedt op ecologisch vlak.

Volgens de directeur van het bedrijf Energy Handle, Hassan Nait Bella, "staat deze prestatie in het middelpunt van de strategische visie van het koninkrijk Marokko, in navolging van de instructies van Zijne Majesteit, die heeft opgeroepen tot de inzet van energie-efficiëntie en waterbesparing. Drijvende fotovoltaïsche energie is een grote kans voor de nationale landbouw, voor een duurzame ontwikkeling van de sector en een beter concurrentievermogen".

Lees ook: Marokko wil over tien jaar 52% van energie duurzaam opwekken

Energy Handle heeft een bewezen staat van dienst in Marokko. Het bedrijf heeft al 490 plattelandsscholen in verschillende regio’s van zonne-energie voorzien en levert momenteel zonne-energie aan het parlement.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team