Zoeken

Marokko: grote taxi’s mogen opnieuw 6 passagiers vervoeren

2 maart 2022 - 16:20 - Marokko

©

Na de versoepeling van de beperkende maatregelen die de regering heeft opgelegd, hebben grote taxi’s in Marokko besloten hun capaciteit te verhogen en vervoeren nu opnieuw zes passagiers in plaats van vijf.

Deze nieuwe maatregel is genomen door de vakbonden van de sector, die de grote taxi’s vertegenwoordigen, om de verliezen in verband met de Covid-19-pandemie te compenseren en vooral om de stijgende brandstofprijzen tegen te gaan, meldt de krant L’Opinion.

Lees ook: Marokko versoepelt inreismaatregelen op luchthavens

De vakbondsleiders, die bijeen waren gekomen om een stand van zaken van hun sector op te maken, spraken "hun bezorgdheid uit over de gevolgen van deze opeenvolgende verhogingen voor de toekomst van hun activiteit, terwijl de gehele wegvervoersector al maandenlang te lijden heeft".

Volgens Nabil Lhoum, secretaris-generaal van de Algemene unie van werknemers van Marokko (UGTM), mogen taxi’s met een grote capaciteit nu zes passagiers vervoeren in plaats van vijf, zoals eerder was besloten in het kader van preventieve maatregelen ter bestrijding van de pandemie.

Lees ook: Marokko: pleidooi voor volledige opheffing gezondheidsbeperkingen

Veel burgers hadden hun ongenoegen geuit over de prijsstelling bij de invoering van de maatregel. Zij hadden kritiek op het feit dat voor het vervoer van vijf passagiers dezelfde prijs wordt toegepast als voor het vervoer van zes passagiers. Zij meenden dat dit een illegale praktijk was die door de overheid moest worden gereguleerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team