Zoeken

Vreselijk ongeval bij Rabat, drie doden en meerdere gewonden

23 december 2021 - 16:20 - Marokko

©

In de stad Temara heeft zich zaterdagavond een vreselijk ongeval voorgedaan op de autosnelweg van Rabat. Daarbij is een voertuig gekanteld en kwamen er drie mensen om het leven. Ook raakten verschillende mensen gewond.

Weer een tragedie op de Marokkaanse wegen. Volgens het dagblad Al Akhbar betreft het een clandestiene taxi die zeven passagiers bij zich had. Het ongeval werd veroorzaakt door het klappen van een autoband, waardoor het voertuig kantelde. Twee ambtenaren en een agent van de hulptroepen zaten in de taxi en stierven ter plaatse. De andere drie passagiers raakten ernstig gewond.

Lees ook: Franse motorrijder (16) doodgereden door PJD-lid

Volgens het voorlopige onderzoek van de politie vervoerde de chauffeur, die ongedeerd bleef, clandestien mensen met een auto die lijkt op die van houders van een taxivergunning. De chauffeur werd gearresteerd en in hechtenis genomen met het oog op een grondig onderzoek, aldus dezelfde bron.

Lees ook: Tanger: daders opzettelijke aanrijding opgepakt dankzij video op internet

Het fenomeen van clandestien vervoer heeft volgens de krant verontrustende proporties aangenomen op de verbindingsas Tamesna - Rabat. Illegale chauffeurs profiteren van de vervoerscrisis op deze weg en brengen het leven van burgers in gevaar, die hun toevlucht nemen tot hun diensten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team