Zoeken

Marokko: geketende taxichauffeurs demonstreren

6 juli 2020 - 19:20 - Gemeenschap

©

Taxichauffeurs uit de regio Rabat-Salé-Kenitra hebben met kettingen om hun nekken gedemonstreerd tegen de sanitaire maatregelen die door de regering worden opgelegd in de strijd tegen de coronapandemie.

L’Opinion bericht dat de autoriteiten onder meer hebben besloten om maximaal drie passagiers per taxi toe te laten tegen zes vóór de coronacrisis. Het doel is de sociale afstand van minimaal één meter in het openbaar vervoer te doen respecteren.

Voor de taxichauffeurs, die voor de tweede keer tegen de coronamaatregelen demonstreren, betekent dit besluit een aanzienlijk financieel verliest.

Een eerste demonstratie was op 18 juni in Salé georganiseerd. Deze keer vond de actie plaats in de wijk Al Kamra. De demonstranten eisen opnieuw zes passagiers te mogen vervoeren. In bussen, trams en treinen zouden de sociale afstandsmaatregelen namelijk al zijn afgeschaft.

Volgens een demonstrant is de actuele situatie financieel niet houdbaar. "Met gemiddeld 4500 dirham is het heel moeilijk om alle lasten te betalen, zoals de huur van de taxi en de jaarlijkse verzekering."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team