Zoeken

Marokko bij zes grootste tarwe-importeurs ter wereld

21 juni 2024 - 09:00 - Economie

©

Marokko zal naar verwachting in 2024 een van de zes grootste importeurs van tarwe ter wereld worden, zo blijkt uit een rapport van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO).

De import van tarwe door Marokko zal dit jaar naar verwachting met 19% toenemen tot 7,5 miljoen ton, terwijl de nationale productie met 40% daalt tot 2,5 miljoen ton.

Lees ook: Marokko’s tarweleveranciers: Rusland in, Oekraïne out

Deze ontwikkeling is te wijten aan ongunstige weersomstandigheden die de nationale tarweoogst hebben vernietigd. Marokko is een van de grootste broodconsumenten ter wereld en de tarwe-import is cruciaal voor de voedselzekerheid van het land. De landbouwsector is ook een belangrijke bron van inkomsten en werkgelegenheid, met name in plattelandsgebieden.

Lees ook: Marokkaanse interesse in Russische tarwe neemt toe

De FAO voorspelt dat de vraag naar tarwe in Afrika met 2,2% zal toenemen tot een recordniveau van 55,6 miljoen ton in 2024. Landen in Noord-Afrika zoals Algerije en Tunesië zullen hun tarweopbrengst naar verwachting stabiel houden of lichtjes verhogen, ondanks moeilijke weersomstandigheden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team