Zoeken

Marokko stijgt in Global Innovation Index

4 oktober 2022 - 08:00 - Economie

©

Marokko springt tien plaatsen vooruit in de laatste innovatieranglijst en gaat van plaats 77 naar plaats 67 van de 132 beoordeelde economieën. Dit staat in de laatste editie van de Global Innovation Index.

Minister Ryad Mezzour van Industrie en Handel verwelkomde de vooruitgang van Marokko, naar aanleiding van de bekendmaking van de Index op 29 september 2022 in Genève. De vooruitgang is volgens hem mede het resultaat van de inspanningen van de regering om de nationale ontwikkeling te stimuleren, meldt het dagblad Les Inspirations Eco.

Lees ook: Marokko ontwikkelt als enig land ultrasnelle oplader voor elektrische auto’s

Het koninkrijk staat op de 6e plaats van de 36 landen in de categorie economieën met een laag middeninkomen en op de 8e plaats van de 19 landen in de MENA-regio. Marokko valt ook op in het onderdeel immateriële activa, met een 23e plaats. Het koninkrijk staat met name op de 9e plaats voor de indicator met betrekking tot modelaanvragen naar oorsprong en BBP, op de 33e plaats voor de indicator met betrekking tot merkaanvragen naar oorsprong en BBP, en op de 51e plaats voor octrooiaanvragen die internationaal zijn ingediend in het kader van het Verdrag tot samenwerking inzake octrooien naar oorsprong en BBP.

Marokko is van plan zijn inspanningen voort te zetten om zijn prestaties nog verder te ontwikkelen. "De huidige visie voor 2035 van het Marokkaans Bureau voor Industrieel en Commercieel Vastgoed (OMPIC) gaat er vanuit dat industrieel en commercieel vastgoed ten dienste moet staan van een productieve, innovatieve en inclusieve nationale economie", aldus de minister.

Lees ook: Marokko stijgt op wereldranglijst kennis

De Global Innovation Index wordt sinds 2007 gepubliceerd door de World Intellectual Property Organization, Cornell University en INSEAD. Het is een instrument om de innovatiecapaciteiten en -prestaties van landen te meten aan de hand van een kwantitatieve en kwalitatieve analyse van 80 indicatoren die de belangrijkste aspecten van innovatie bestrijken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team