Zoeken

Marokko ontwikkelt als enig land ultrasnelle oplader voor elektrische auto’s

22 september 2022 - 20:00 - Economie

©

Uitvinder Rachid Yazami heeft een slimme innovatie ontwikkeld voor het supersnel opladen van lithium-ionbatterijen voor elektrische auto’s en de verschillende onderdelen daarvan. Deelnemers aan het Digital Energy Forum over slimme batterijen, dat op dinsdag 20 september in Casablanca werd gehouden, maakten kennis met deze technologie. Tot nu toe is Marokko het enige land dat over deze mogelijkheid beschikt.

"Ik denk dat wij vandaag het enige land ter wereld zijn dat over deze technologie beschikt," zei de Marokkaanse onderzoeker en uitvinder Rachid Yazami op het Digital Energy Forum over slimme batterijen. Het evenement werd georganiseerd door Interworld in samenwerking met INSA Alumni. "Marokko heeft een groot energiepotentieel, we hebben fosfaat en kobalt, die essentieel zijn voor de productie van lithiumbatterijen," voegde hij eraan toe.

Lees ook: Marokko kan in no time batterij-industrie ontwikkelen

Dankzij niet-lineaire voltammetrie (NLV) kan de laadtijd, die meer dan een uur kan bedragen, worden teruggebracht tot minder dan 15 minuten of zelfs 5 minuten. "De methode bestaat erin een reeks niet-lineaire stromen te gebruiken en de spanning aan te passen aan de toestand van de batterij. Zo kan ze niet heet worden en afkoelen," legde Yazami uit.

Lees ook: Grote hoeveelheden lithium ontdekt in Marokko

Volgens de Marokkaanse uitvinder heeft Marokko een groot potentieel op het gebied van batterijen. "Marokko heeft alle voorwaarden om het eerste Arabische en Afrikaanse land te worden dat lithium-ion batterijen lokaal produceert. Wij hebben ook een fantastisch menselijk potentieel, want de beste ingenieurs in Frankrijk zijn Marokkanen," zei hij.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team