Zoeken

Marokko gaat 4 miljoen anti-Covid-19 vaccins ontvangen

29 maart 2021 - 17:20 - Marokko

©

Marokko verwacht in de komende dagen de levering van 4,2 miljoen doses van het coronavaccin uit Rusland, Zuid-Korea en China. Het koninkrijk wil nog vóór de zomer een collectieve immuniteit bereiken. Dat bevestigt een Marokkaanse verantwoordelijke.

Said Afif, lid van het wetenschappelijk comité van het ministerie van Volksgezondheid, laat weten dat Marokko een partij van 2 miljoen doses van het Sinopharm vaccin verwacht, 1 miljoen Spoetnik V vaccins en 1,2 miljoen doses van het AstraZeneca vaccin die vanuit Zuid-Korea zullen worden geleverd als onderdeel van het Covax programma.

Deze nieuwe leveringen vallen samen met het besluit van India om tijdelijk geen AstraZeneca vaccins van het Serum Institute of India (SII) meer te exporteren. "Marokko hanteert een anticiperende strategie zodat de vaccinatiecampagne met regelmaat kan worden voortgezet, ongeacht de vertragingen die zijn aangekondigd door de producent van AstraZeneca in India", aldus Said Afif.

Een andere bron van het Marokkaanse ministerie van Volksgezondheid bevestigt dat 4,2 miljoen vaccins in de komende dagen worden verwacht, zonder verdere details te geven. Marokko heeft tot op heden 8,5 miljoen doses coronavaccin ontvangen, waarvan 7 miljoen van het Britse AstraZeneca en 1,5 miljoen van het Sinopharm vaccin.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team