Zoeken

Marokko: gemeentelid gaat lopen met geld voor schoolbus

30 mei 2020 - 15:00 - Marokko

©

Een gemeenteraadslid en activist in El Kantouri is eerder deze week door de koninklijke gendarmerie van Youssoufia gearresteerd op verdenking van oplichting.

Al Massae bericht dat de directie van de fabriek van het Marokkaans fosfaatbedrijf OCP in El Kantouri een klacht heeft ingediend tegen het gemeentelid vanwege oplichting en vertrouwensmisbruik.

De ambtenaar zou via zijn vereniging 36.000 dirham aan het OCP hebben gevraagd voor de renovatie van een schoolbus. Het OCP gaf daar gehoor aan en doneerde het gevraagd bedrag om de bus op te knappen.

Het OCP vroeg in de afgelopen maanden herhaaldelijk schriftelijke bewijzen van de werken die aan de bus zouden zijn verricht, tevergeefs. De groep stuurde uiteindelijk een deurwaarde ter plekke die constateerde dat er niets aan de bus was gedaan. Het geld bleek verdwenen te zijn.

Een onderzoek van de rechtbank van eerste aanleg in Youssoufia toonde intussen aan dat het gemeentelid de donatie in twee keer van de rekening van de vereniging had gehaald. Zijn vrouw, penningmeester van de vereniging, wordt van medeplichtigheid verdacht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team