Zoeken

Bankbediende steelt 2 miljoen dirham van bejaarde wereld-Marokkaan

14 mei 2020 - 16:00 - Gemeenschap

©

Een medewerker van een bankagentschap in Meknes is samen met een vastgoedpromotor tot 30 maanden gevangenisstraf veroordeeld voor oplichting, vertrouwensmisbruik, vervalsing en frauduleus gebruik van bankdocumenten.

De twee verdachten werden afgelopen woensdag door de rechtbank van eerste aanleg in Meknes veroordeeld voor de oplichting van een gepensioneerde wereld-Marokkaan die niet kan lezen of schrijven.

Het slachtoffer had aan de bankbediende in juni 2018 hulp gevraagd voor de opening van een spaarrekening. De verdachte vroeg hem toen om een cheque in te vullen met het bedrag van 1 miljoen dirham en zijn handtekening. Een naam hoefde hij niet te vermelden. Het geld zou op zijn spaarrekening worden gestort. Ook overhandigde het slachtoffer 70.000 dirham in contant geld aan de verdachte om op zijn rekening te storten.

Een jaar later vroeg de bejaarde man tijdens een vakantie in Marokko aan de bankbediende om zes cheques voor hem in te vullen ten gunste van een familielid die voor zijn huis in het koninkrijk zorgde tijdens zijn afwezigheid. Hij had nog niet gemerkt dat zijn geld verdwenen was. De verdachte gebruikte opnieuw één van de cheques om 1 miljoen dirham te verduisteren.

Assabah bericht dat de twee gestolen cheques door een vastgoedmakelaar in Meknes werden geïnd. Die stortte dan weer een groot deel van het geld op de bankrekening van de bankbediende.

De twee verdachten moeten naast hun gevangenisstraf ook respectievelijk 1,81 miljoen dirham en 190.000 dirham terugbetalen, samen met een schadevergoeding van 90.000 dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team