Zoeken

Nieuwe vastgoedfraude in Marrakech

31 mei 2020 - 19:30 - Marokko

©

De politie heeft een onderzoek gestart naar een vastgoedontwikkelaar in Marrakech na een klacht van Abdellah Tatouche, voorzitter van de mensenrechtenorganisatie AMDH.

Volgens de klacht werden tientallen gezinnen die een sociale woning gaande van 140.000 tot 250.000 dirham wilden kopen, door de promotor opgelicht.

Al Massae bericht dat de gekochte appartementen deels werden betaald maar nooit werden geleverd. Na maanden onder druk te zijn gezet werden de gedupeerde kopers naar een notaris in Casablanca doorverwezen om het koopcontract te ondertekenen. De notaris vroeg echter 24.000 dirham per appartement.

De vastgoedontwikkelaar stuurde de kopers daarop naar een andere notaris in Marrakech. Sindsdien is de zakenman onvindbaar. Hij zou ook zijn leveranciers nooit hebben betaald.

Onderzoek toonde intussen ook aan dat de belastingdienst van de gedupeerde klanten 45.000 dirham per appartement eist. Dit bedrag wordt volgens de belastingdienst gerechtvaardigd door het feit dat de appartementen groter zijn dan oorspronkelijk gepland was vanwege een fout van de vastgoedontwikkelaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team