Zoeken

Kinderrechtenactivist verkracht minderjarige in Marokko

16 juli 2020 - 17:30 - Marokko

©

De voorzitter van een vereniging voor de bescherming en zorg voor kinderen in moeilijke situaties is door de koninklijke gendarmerie in Qliâa in de regio Agadir gearresteerd voor het verkrachten en zwanger maken van een 14-jarig meisje.

Assabah bericht dat de moeder van het jonge slachtoffer een jaar geleden hulp had gevraagd aan de voorzitter van de vereniging. Hij gaf daar gehoor aan en stemde ermee in om het meisje op te vangen en voor haar inschrijving bij de burgerlijke stand te zorgen.

De man bleek echter heel andere bedoelingen te hebben. Hij zou het kind herhaaldelijk hebben verkracht en bedreigd als ze over de misbruiken zou spreken. De zaak kwam pas aan het licht toen het kind zwanger raakte.

Het blad bericht dat het kind uiteindelijk met haar moeder over de verkrachtingen had gesproken. De vrouw bracht haar dochter onmiddellijk naar het ziekenhuis waar de misbruiken en zwangerschap werden bevestigd. Een klacht werd ingediend en de verdachte gearresteerd. Het onderzoek loopt nog.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team