Zoeken

Wereld-Marokkaan overleden nadat Spanje zijn repatriëring weigerde

29 mei 2020 - 13:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Driss Aboufiras, een in Spanje wonende Marokkaan, is in Marokko overleden. Hij was ernstig ziek maar Spanje had zijn terugkeer niet toegestaan ondanks zijn gezondheidssituatie.

Het slachtoffer werkte in Cadiz en stuurde regelmatig geld naar zijn familie in Marokko. Hij was bij hen op bezoek toen de grenzen en het luchtruim werden gesloten vanwege het coronavirus.

Aboufiras vroeg herhaaldelijk hulp aan de Spaanse diplomatieke autoriteiten in Marokko om naar Spanje te worden gerepatrieerd, zodat hij zijn dialysebehandeling zou kunnen voortzetten.

De oproepen van Driss Aboufiras bleven onbeantwoord. Zijn gezondheidstoestand verslechterde in de afgelopen dagen. Zijn familie heeft intussen zijn overlijden bevestigd.

De vereniging ITRAN stelt het slachtoffer te hebben geholpen bij het boeken van meerdere vluchten naar Spanje, zonder succes. In totaal zouden 579 Spanjaarden en Spaanse Marokkanen die nog in Marokko vastzitten hulp hebben gevraagd aan ITRAN. Enkele gevallen zijn "heel dringend". Vijf vrouwen zijn in Marokko bevallen waarvan twee hun baby’s verloren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team