Zoeken

Marokko: rechter cel in na klacht wereld-Marokkaanse

31 augustus 2020 - 11:42 - Marokko

©

De plaatsvervangende procureur des Konings bij de rechtbank van eerste aanleg in Casablanca, die eerder in de rechtbank van eerste aanleg in Mohammedia werkte, is in voorlopige hechtenis genomen op verdenking van corruptie, vervalsing en machtsmisbruik.

Assabah bericht dat de zaak dateert van toen de verdachte nog in de rechtbank van Mohammedia werkte. Hij werd aangeklaagd voor de vervalsing van documenten in een zaak van een in het buitenland wonende Marokkaanse tegen meerdere mensen.

De magistraat zou één van de beklaagden hebben vrijgelaten in ruil voor smeergeld. Een opgenomen telefoongesprek van de rechter met een vrouw die de vrijlating van de verdachte vroeg in ruil voor geld, bevestigt de feiten. De rechter zou echter nooit het gevraagd bedrag hebben ontvangen. Hij ontmoette de vrouw die hem het geld had beloofd en misbruikte haar.

Andere afgetapte telefoongesprekken tonen aan dat de rechter aan twee politieagenten had gevraagd om een proces-verbaal te vervalsen. Het onderzoek duurde ruim zes maanden en gebeurde onder toezicht van Najim Bensami, procureur des Konings bij het hof van beroep in Casablanca.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team