Zoeken

Marokko: "Geen doden door coronavaccin"

17 februari 2021 - 18:40 - Marokko

©

De regionale gezondheidsautoriteiten van de regio Fez-Meknes ontkennen de geruchten over het overlijden van twee bejaarde mensen nadat ze tegen het coronavirus werden gevaccineerd. Volgens hen zijn de berichten bedoeld om het vaccinatieprogramma te saboteren.

De autoriteiten benadrukken dat er tot nu toe geen meldingen zijn van extreme bijwerkingen van het vaccin tegen het coronavirus. Volgens hen zijn de klachten die de gevaccineerde burgers hebben mild. Zo zouden zij last hebben van roodheid en lichte koorts.

De lichte bijwerkingen van het vaccin zijn vergelijkbaar met bijwerkingen van andere medicijnen. Overigens heeft niet iedereen er last van. De autoriteiten zeggen dat er geen mensen aan het vaccin zijn overleden. Ook niet tijdens de klinische onderzoeken.

De gezondheidsautoriteiten willen overigens mensen die zulke nep-berichten naar buiten brengen, waarschuwen dat de gevolgen hiervan gevaarlijk kunnen zijn. Zij verdenken de brengers ervan dat ze de vaccinatiecampagne in het koninkrijk willen ondermijnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team