Zoeken

Coronavirus: twijfel bij Marokkanen over coronavaccin

21 april 2021 - 17:00 - Marokko

©

Hoewel de vaccinatiecampagne tegen het coronavirus voorspoedig verloopt in Marokko, zijn er nog steeds veel Marokkanen die zich niet willen laten vaccineren. De redenen lopen uiteen van angst voor bijwerkingen tot religieuze bezwaren tegen het vaccin.

"Ik ben een man van geloof en Allah heeft mij dit lichaam toevertrouwd waarvoor ik verantwoordelijk ben. Ik moet ervoor zorgen. Ik weet niet wat de componenten van dit vaccin zijn. Het kan elementen bevatten die giftig, chemisch of zelfs verboden zijn door onze religie. Daarom weiger ik me te laten vaccineren," vertelt Mouhcine, sympathisant van de islamistische beweging Al Adl Wal Ihsane, aan het tijdschrift Le Point. Kelthoum is een projectmanager van een groot communicatiebedrijf en is het eens met Mouhcine. "Laat ik me vaccineren? Maar dat kan niet! Ik ken doktoren die de kans hebben gehad om de vaccins te analyseren. Ze bevestigden mij dat ze alcohol bevatten, veel alcohol, iets dat ik weiger in mijn pure en spirituele lichaam te injecteren."

Automonteur Salim heeft besloten om zich niet te laten vaccineren vanwege Facebook-berichten van iemand die proefpersoon zou zijn geweest voor het AstraZeneca-vaccin. "Voor AstraZeneca ben ik er 100% zeker van dat het varkensgelatine bevat. Dit is haram. Voor Sinopharm hebben sommigen het over een Chinees gen dat erop gericht is ons allemaal ongelovig te maken. En van Spoetnik V denken de meesten dat het iets bevat dat ervoor zal zorgen dat we van wodka gaan houden. Maar voor deze weet ik het niet zeker," vertelt Salim.

Er zijn ook politici die openlijk twijfelen aan de veiligheid van het vaccin. "Als we met het vaccin worden geïnjecteerd, krijgen we antistoffen, maar in de meeste gevallen ook nano-elementen die de mentale vermogens aantasten of ze verlammen. Dat is buitengewoon verschrikkelijk en de staat lijkt er ongevoelig voor," schreef de algemeen secretaris van de socialistische partij PSU, Nabila Mounib, in een persverklaring.

Hakim studeert medicijnen in Rabat en heeft zijn twijfels over het vaccin vanwege de heftige bijwerkingen. "Niet alleen zijn de vaccins ondoeltreffend gezien de exponentiële mutatie van het virus, maar de bijwerkingen zijn beangstigend: trombose, griepachtige symptomen, hartritmestoornissen, verhoogde bloeddruk, plotselinge en tijdelijke verlamming van de spieren aan één kant. Of zelfs een ernstige allergische reactie."

In weerwil van deze afkeer van het vaccin bij sommige Marokkanen, blijft de Marokkaanse overheid zich inzetten voor het belang van de vaccinatie van de bevolking om het coronavirus in het koninkrijk uit te bannen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team