Zoeken

Marokko zal lang moeten wachten op het Johnson-Johnson vaccin

13 maart 2021 - 12:40 - Marokko

©

Om de nationale vaccinatiecampagne tegen het coronavirus te versnellen, heeft het Nationaal Adviescomité voor Vaccinatie gekozen voor het gebruik van twee andere vaccins, met name de Russische Spoetnik V en de Amerikaanse Johnson-Johnson vaccins.
Alleen moet Marokko lang wachten op dit laatste vaccin.

Vorige maand werd het vaccin van Johnson-Johnson goedgekeurd door het Amerikaanse geneesmiddelenagentschap FDA en op 11 maart 2021 door het Europese geneesmiddelenagentschap EMA. Het Amerikaanse vaccin beschermt voor 66%, 28 dagen na vaccinatie, volgens klinische proeven die zijn uitgevoerd op ongeveer 44.000 deelnemers in 8 landen en 3 continenten. Tijdens de klinische studies werden geen ernstige bijwerkingen genoteerd. "De overgrote meerderheid voelde niets, af en toe was er voorbijgaande koorts, een beetje pijn in de arm of vermoeidheid", verklaarde Mathai Mammen, directeur van onderzoek en ontwikkeling van Janssen, dochteronderneming van de groep Johnson-Johnson, aan de pers.

Volgens de wetenschappelijke resultaten van het Amerikaanse laboratorium, is het waarschijnlijk dat dit vaccin doeltreffend is tegen de nieuwe varianten, voornamelijk de Engelse en de Braziliaanse, en tot 57% tegen de Zuid-Afrikaanse variant. Omwille van een aanwezigheid van deze varianten in het koninkrijk, maken veel mensen zich zorgen over de levering van deze vaccins aan Marokko, dat van plan is vóór de Ramadan 33 miljoen personen in te enten.

Volgens Hespress zal Marokko zijn bestelling niet snel geleverd krijgen, omdat de Amerikanen zeer duidelijk waren. "We praten niet met Marokko vóór juni 2021. En er kan niet geleverd worden voor januari 2022". Zuid-Afrika zal als eerste Afrikaanse land het vaccin van Johnson-Johnson ontvangen, omdat ze aan de klinische proeven heeft deelgenomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team