Zoeken

Marokkaanse ministerie Volksgezondheid heeft voorkeur voor Sinopharm

10 februari 2021 - 15:20 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Volksgezondheid laat in een persverklaring weten dat de voorkeur wordt gegeven aan het Sinopharm-vaccin om het coronavirus tegen te gaan. Dat gebeurt op advies van het nationaal wetenschappelijk comité in Marokko.

Het comité kwam tot deze conclusie op basis van gegevens die beschikbaar zijn over het vaccin. Het vaccin, dat gemaakt is door het Chinese laboratorium Sinopharm, zou uit testresultaten van de eerste en tweede klinische onderzoeken voor immuniteit kunnen zorgen. Volgens het ministerie zouden, zowel de Beijing Sinopharm als de Wuhan Sinopharm vaccins uitstekend werken na twee doses. Het derde klinische onderzoek toont aan dat het vaccin veilig en voor 86% werkzaam is.

Ook komt in het laatste klinische onderzoek voorlopig naar voren dat het vaccin geschikt is voor ouderen boven de 60 jaar. Tot nu toe zijn er in deze leeftijdsgroep geen ernstige bijwerkingen geconstateerd.

Sinds de lancering van de vaccinatiecampagne hebben acht ouderen boven de zestig jaar lichte bijwerkingen gehad. Inmiddels zijn er 36.009 doses van het Sinopharm-vaccin toegediend. Ongeveer 20 procent van de Marokkaanse bevolking is 60 jaar en ouder. 16,7% van de mensen die het coronavirus in Marokko hebben gehad, zitten in deze leeftijdscategorie.

Bladna.nl