Zoeken

Marokko gaat 195 gedetineerden uit Libië repatriëren

28 augustus 2021 - 19:40 - Wereld

©

Abdallah Ellafi, vice-voorzitter van de Libische presidentiële raad, heeft tijdens een bezoek aan Marokko de repatriëring aangekondigd van 195 Marokkanen die momenteel in Libië een gevangenisstraf uitzitten.

De diplomaat verklaarde dit tijdens een gezamenlijke persmeeting met Nasser Bourita, Marokkaanse minister van Buitenlandse zaken. De repatriëring zal door het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse zaken worden georganiseerd, in samenwerking met de Libische autoriteiten.

Lees ook: Marokkaan vermist in Libië

Le360 bericht dat de Libische verantwoordelijke aan Nasser Bourita heeft verzekerd dat de 195 Marokkaanse gedetineerden in "goede omstandigheden" worden vastgehouden en dat het voornamelijk gaat om mensen die illegaal in Libië zijn aangekomen. Libië is namelijk een populaire tussenstop voor mensen die illegaal naar Europa willen vertrekken.

Volgens dezelfde bron wordt ook een groot aantal Marokkanen om dezelfde redenen in Tunesië en Algerije vastgehouden. Hun families worden gesteund door verschillende NGO’s en roepen op tot hun repatriëring naar Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team