Zoeken

Marokkaans consulaat in Libië gaat terug open

1 februari 2022 - 11:40 - Wereld

©

Het Libische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zaterdag bericht over de aankomst een officiële Marokkaanse delegatie in Tripoli. Het bezoek heeft de voorbereiding van de heropening van het Marokkaanse consulaat in Libië als doel, na een sluiting van acht jaar.

Het Marokkaans consulaat in Tripoli werd in februari 2014 gesloten, nadat het gebouw werd beschoten. Marokko bereidt zich met dit bezoek voor om het consulaat te heropenen. De Marokkaanse delegatie wordt geleid door de zaakgelastigde van de Unie van de Arabische Maghreb bij het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken en bestaat uit hoge ambtenaren van de Marokkaanse diplomatie, aldus een verklaring van het Libische ministerie van Buitenlandse Zaken.

Lees ook: Marokkanen uit Canada demonstreren in Rabat (video)

"De delegatie is in Libië om de heropening van het Marokkaans consulaat in Tripoli voor te bereiden, na een sluiting van 8 jaar," aldus de verklaring. De reis van Marokkaanse diplomaten naar Libië komt twee maanden na het besluit van de gemengde Libisch-Marokkaanse consulaire commissie, om de afgifte van visa aan burgers van beide landen te vergemakkelijken.

Lees ook: Marokko weigert uitnodiging van Duitsland voor Libië-conferentie

Marokko speelt een beslissende rol in de regeling van het conflict in Libië. Het koninkrijk heeft als gastheer opgetreden voor vijf gespreksronden tussen de partijen die betrokken zijn bij het conflict in Libië.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team