Zoeken

Marokko bij begunstigden Medusa glasvezelproject

30 december 2022 - 23:00 - Economie

©

De Europese Commissie heeft een overeenkomst ondertekend met de Europese Investeringsbank voor een subsidie van 40 miljoen euro voor het megaproject Medusa. Marokko, maar ook Tunesië, Algerije en andere landen komen voor dit project in aanmerking.

Op 21 december heeft de Europese Investeringsbank (EIB) een leningsovereenkomst van 50 miljoen euro ondertekend voor het door de Europese Unie gefinancierde Medusa-project. Op 24 november ondertekende de EIB ook een overeenkomst met de Europese Commissie voor een subsidie van 40 miljoen euro. EIB-vicevoorzitter Ricardo Mourinho Felix stelt dat digitale transformatie en digitale breedbandverbindingen cruciaal zijn in deze post-pandemische wereld.

Lees ook: Marokko krijgt beter internet door onderzeese kabel "Medusa"

Het Medusa-project heeft een totaal investeringsvolume van 342 miljoen euro. Het zal de noord- en zuidkusten van de Middellandse Zee rechtstreeks met elkaar verbinden. Er wordt een ultramoderne glasvezelkabel van 8700 km met hoge capaciteit aangelegd om Cyprus, Griekenland, Frankrijk, Italië, Portugal en Spanje via twee toegangspunten in Tetouan en Nador, met Egypte, Algerije en Tunesië te verbinden. De onderzeese infrastructuur zal naar verwachting tegen 2024 operationeel zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team