Zoeken

Marokko werkt aan oplossing voor uitwisseling bankgegevens wereld-Marokkanen

8 mei 2021 - 10:00 - Marokkanen in het buitenland

©

De Marokkaanse overheid werkt aan een oplossing die de belangen van wereld-Marokkanen moet beschermen in de automatische uitwisseling van belastinggegevens met OESO-lidstaten.

Volgens de website Le360 houden de bankensector, het ministerie van Financiën en andere belanghebbenden, bijeenkomsten om tot een oplossing te komen voor de bescherming van de belangen van wereld-Marokkanen. Een goed geïnformeerde bron meldt dat er in de komende weken een implementatieplan voor het OESO-verdrag wordt gepresenteerd. Daarna zal er worden onderhandeld met de verschillende OESO-landen.

Eind maart werd aangekondigd dat wereld-Marokkanen vanaf 2021 verplicht zijn om al hun Marokkaanse bankgegevens op te geven bij de belastingaangifte in hun woonland. Het leidde tot veel beroering bij Marokkanen wereldwijd.

"We moeten zien hoe er adequate oplossingen kunnen worden gevonden door zowel onze inzet te tonen voor de overeenkomst die we hebben ondertekend als de verdediging van de belangen van wereld-Marokkanen”, zei Abdellatif Jouahri, de gouverneur van Bank Al-Maghrib (BAM) tijdens een persconferentie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team